Een kijkje in de voorraadkast van Eef

op 8 september 2017

Wat staat er in een voorraadkast van een echte foodie met een compacte keuken? Want het liefst heb je al je favoriete producten altijd in huis, maar ze moeten natuurlijk wel in je kastje passen. Voor welke basis kies je dan? Smaakt was benieuwd en dook in de keukenkastjes van Eef. In haar appartement in hartje centrum is de keuken klein, maar o zo fijn. Want om een verantwoorde maaltijd op tafel te zetten heb je helemaal niet veel ruimte nodig, maar moet je gewoon een beetje creatief zijn volgens Eef.

Bio-holic?
“Ik heb altijd een goed gevulde voorraadkast, omdat ik het gemakkelijk vind om spullen op voorraad te hebben. Maar het komt ook doordat ik producten vaak niet kan laten staan, zeker niet als ze ook nog eens in de aanbieding zijn. Je kunt het vergelijken met een shoe-aholic die in een schoenenwinkel loopt waar het uitverkoop is. Zo voel ik me in een mooie (biologische) supermarkt.

Omdat ik alleen woon en vaak warm lunch op mijn werk, eet ik ’s avonds niet heel uitgebreid. Juist dan is een volle voorraadkast makkelijk zodat je eenvoudig en snel iets op tafel zet. Als er mensen komen eten pak ik graag uit met allerlei verse groente, granen, kruiden en natuurlijk een lekker toetje.”

All time favourites
“Een favoriet product om in huis te hebben zijn granen, veel verschillende granen. Denk aan ontbijtgranen, ik hou heel erg van mijn bakje yoghurt, fruit en granola kokos-quinoa in de ochtend. Gepofte granen vind ik trouwens ook ideaal voor in je yoghurt, lekker crispy en licht op de maag. Maar ik heb ook altijd granen voor het avondeten in huis. Mijn favoriet? Couscous. Dat combineert gewoon met alles! Als je nog wat restjes groenten in je koelkast hebt liggen, zijn die ideaal om met een beetje couscous op te maken. Daarom heb ik ook altijd rozijnen of dadels in huis, zodat ik de couscous nog een lekkere zoete smaak kan geven. Met een beetje walnoten en feta erdoor, zet je zo een heerlijk en gezond gerecht op tafel.”

“Verder zijn er een aantal basisproducten die ik altijd wel in mijn kastjes heb staan, omdat ik daarmee makkelijk en snel een maaltijd of bijgerecht mee kan maken. Zo zijn boemboes, noedels en rijst perfect voor een Aziatisch gerecht. Met peulvruchten in pot maak ik graag een lekkere spread, voor bij de borrel of lunch. En natuurlijk tomatenpuree, voor bijvoorbeeld in een pastasaus.”

Alles in huis voor een bakdag
“Soms heb ik ineens een ingeving en wil ik iets lekkers bakken. Dat doe ik dan het liefst met amandelmeel of kokosmeel, dus deze twee heb ik altijd in huis. Als zoetmiddel heb ik meerdere varianten in huis, bijvoorbeeld agavesiroop, kokossiroop of honing. Met de basis van een meel, een zoetmiddel en een rijsmiddel zoals wijnsteenbakpoeder kun je eindeloos variëren met baksels. Verder ben ik fan van raw zoetigheden, zo maak ik graag raw balletjes van dadels/noten/notenpasta/cacao poeder, of een raw taart.”

Makkelijke wafels mét recept
“Tegenwoordig ben ik verslaafd aan veganistische wafels! Het geeft een goed verzadigd gevoel, het is super simpel en heerlijk. Daarnaast ziet het er altijd uit alsof het zo uit een kookboek komt. Dat eten er lekker uitziet vind ik heel belangrijk.”

Ook deze wafels maken? Bekijk hier het recept.

 

Reacties